Prototyping en kleine series in kunststof

Prototypes en kleine series

Met Hands-On maken we prototypes of kleine series met behulp van thermohardende harsen. We werken met Polyurethanen, epoxy's en polyesters.

We vertrekken vanuit een bestaand model of een 3D geprint moedermodel. We maken daar een siliconenmal van waarin we onder vacuüm PU-hars ingieten. Zo bekomen we kunststof-producten met heel goede eigenschappen en nauwe toleranties. De matrijs kost een fractie van de metalen matrijs die we in het spuitgieten gebruiken.

Ontwerp

Met Hands-On zijn we inventief met een heel assortiment aan verschillende materialen om uw ontwerpproces te begeleiden. We kunnen via CAD en fysische tests een ontwerpidee verifiëren, we testen mogelijke productietechnieken, we bouwen een mock-up prototype tot een afgewerkt fysisch model.

Hands-On profileert zich als een ontwerpbureau die meedenkt hoe het product effectief moet gemaakt worden. Dit doen we door het bouwen van fysische modellen in plaats van een computerontwerp. Op die manier kun je het ontwerp fysisch ervaren en beter evalueren.