Projecten

In deze rubriek vind je een selectie van projecten door Hands-On uitgevoerd. Deze zijn heel verscheiden en zo hebben we het graag. Als industrieel ontwerper willen we creatief blijven en ieder project als een uitdaging aanpakken, ingewikkeld of eenvoudig, klein of groot.

We houden ervan nieuwe principes uit te testen en nieuwe materialen uit te proberen. De projecten meestal in koudhardende harsen worden als test uitgevoerd maar ook als prototype of een kleine serie. Wij gaan met "creative prototyping" voort waar "rapid prototyping" stopt.

 

Polyester

Binnen frigodeuren voor grootkeukens. moedermal, epoxy mal en productiestuk. Productiestuk opgeschuimd met PU.

P1090457

Vacuümvormen

Ontwerp van concept tot productie volledig in huis ontworpen, geprototyped en geproduceerd in samenwerking met Computerverdeler VIPC. Computerbehuizing voor thuisverpleging met geïntegreerde ID-lezer en 4G module.

VIPC3

Vacuüm gieten

afgieten van kleine serie geldsorteerders voor automaten.

P1090480

Vacuümvormen

gepersonaliseerde amuse-geule bordje in de vorm van een televisie (seriegrootte 150 stuks)

 

 teveetje3

 TEVEETJE5   tveetje2

Polyurethaanmal voor het afgieten van een betonnen paal

paal

Afgietsel in silicone

Silicone bordjes voor testdoeleinden

P1090462

Afgietsel Handboormachine

afgietsel in F180-hars en in PX5010 transparant hars.

P1050329


Productie kunststof professionele harmonica's

Productie in kleine serie van harmonica. Afgegoten onder vacuum in Siliconemal met Axsonhars zowel transparant, rubber in verschillende hardheden en verschillende kleuren zijn mogelijk. Dimensionele nauwkeurigheid is hier cruciaal.

vacuumcasting  

Kleine productie van modeltreinen

Productie in kleine serie van modelbouwtrein. Afgegoten onder vacuum in Siliconemal met Axsonhars (ABS-like). Een geringe wanddikte <1mm met grote detaillering (kleine uitgespaarde raampjes). Ook transparant hars is mogelijk (PX5210)  

P1030543    treintjes


Rotomoulding van PU-hars

Een relatief grote vorm kan ook hol gegoten worden door rotatiegieten. Hier zie je de siliconenmal, de polyester steunmal en het gietstuk in F160 giethars.

tomaat

P1030543    treintjes


Rotomoulding van PU-hars

holle slakvorm voor ventilatie.

P1090463


Wielkap in PU-hars

Een oude wielkap uit 2 stukken, werd die aangepast tot een ééndelig stuk. Eens opgeschuurd en van een merknaam voorzien, werd een siliconemal gemaakt. Een 100-tal exemplaren afgegoten per mal onder vacuum in een praktisch onbreekbare PU-hars. 

 wielkappen


3D publiciteit

Een serie van 50 stuks 3D-publiciteit. Origineel model gefreesd en afgegoten in polyurethaanrubber. 

 climax-premium-handler2


Art (kopie van christusbeeld)

Dit is een kopie van een gietijzeren christusbeeld in Polyester. Via een siliconemal met polyester steunmal

jezus_origineel.jpg  jezus_in_klei.jpg  jezus_af.jpg

Kopie in kunsthars met bronzen oppervlakte (voor en na patinage)

hand brons


Beschermingshoes Tablet 

project tablet   in silicone


Econautica

Dit is een ontwerp en uitvoering voor een boot voor ecologische exploratie met een stille electrische motor, in opdracht voor de Provincie West-Vlaanderen.

Het ontwerp is licht en niettegenstaande de afmetingen van 4.5m op 2.5m demonteerbaar te vervoeren op eenvoudige aanhangwagen.

Uiterst stabiel en veilig voor kinderen. Dicht bij het wateroppervlak is het eenvoudig om waterstalen te nemen en dieren te observeren.

bootboot2


Kat

Dit zijn een serie van 40 katten die als teaser dienden voor de Kattenstoet van Ieper. Ze hingen rond in ieperse stadskern waar ze met kattengeja de kattenstoet aankondigden.

De twee kleuren verwijzen naar de narren die ook veelvuldig in de stoet voorkomen.
Het oorspronkelijk model is manueel gemodeleerd in zacht PU-schuim en afgewerkt met een hoogglans lak. Daarna werden polyester mallen van gemaakt om de productie in polyester met glasvezel uit te voeren. Binnenin de kat kwam verlichting en een luidspreker. 

kat malkat veel


Ingietmal electronica

Om electronische schakelingen te beschermen worden ze ingegoten met een electrisch isolerend hars. Bepaalde componenten moeten echter vrij blijven. Daarom worden deze opgegoten in een siliconemal die de delen afschermd waar geen hars mag komen.
psi control